Kungälvs Posten!

Äntligen tog Marstrand klivet upp!

Det verkliga nervdallret uteblev. Marstrand gick ifrån Frölunda redan i första perioden och hade sedan inga problem att säkra andraplatsen – och uppflyttningen till division 1.

– Vi har tagit poäng även när vi inte spelat bra, det är det som avgör, säger lagkaptenen Yaiza Jespersen.

Innebandy, division 2 dam Marstrand – Frölunda 7–1

Den där euforiska glädjen lyste med sin frånvaro när slutsignalen gick. Marstrandsspelarna såg faktiskt mest lättade ut. Äntligen var det slut på spekulationerna, de hade grejat division 1-statusen på egen hand.

– Det var lite nervöst innan matchen i dag. Vi visste ju inte riktigt hur det skulle bli om vi förlorade, även om förbundet sagt att vi skulle gå upp i alla fall. Men man vet ju inte, de kan ju ändra sig rätt som det är. Nu slipper vi fundera och det känns väldigt bra, säger Yaiza Jespersen.

Avslutningsmatchen hemma i Idrottshallen blev aldrig någon spelmässig höjdare. Någon större dramatik var det heller inte. Med 3–0 i ryggen redan efter första akten, blev de två sista perioderna en ren transportsträcka fram till slutsignalen. – Ingen jättematch i dag. Första var väl okej, men i andra var vi riktigt dåliga. Så vi vaskade om lite inför tredje för att få lite bättre fart. Det gav väl viss effekt i alla fall, tycker MIBK-tränaren Jari Puronpää.

Tillsammans med kollegan Martin Gustafsson satte han för tre år sedan upp en treårsplan. I lördags uppnåddes slutmålet.
– Klart att det känns bra. Men nu måste vi höja allt ett snäpp. Det kommer att krävas mycket mer av tjejerna i ettan. Vi behöver nog få in fem spelare av division 1-klass för att det ska gå. Ledarsidan behöver också förstärkas, säger Martin Gustafsson.

Yaiza Jespersen, som gör sin tredje säsong i klubben, förklarar årets framgångar så här:
– Det finns flera anledningar. Vi fick några nyförvärv, som har kommit in bra i laget och höjt kvaliteten. Sen gör vi mycket mål, det syns på vår målstatistik. Men det kanske allra viktigaste är att vi har tagit poäng även när vi inte spelat bra. Det är mycket det som avgör.

Hur firar ni det här?
– Ja, själv ska jag gå och jobba nu. På Ica Focus vid Liseberg. Jag jobbar till elva i kväll. Men de andra går säkert ut, så jag får väl komma efteråt. Timmarna på jobbet kommer nog att gå ganska snabbt nu.

Jonas Gustavsson jonas.gustavsson@kungalvsposten.se 0303-20 68 23

Marstrand – Frölunda 7–1 (3–0, 1–0, 3–1)
Marstrand: Annica Jeppsson 2, Malin Båstedt, Greta Nordlycke, Emma Emanuelsson, Annelie Westlund, Astrid Jonasson.

Bra: Målvakten Kerstin Nordin var på alerten när Frölunda väl kom fram till chanser. Annars en stabil laginsats, där ingen glänste mer än någon annan. onsdag, 18 mars 2009

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0